Denna hemsida är tillägnad  SRB-kon och SRB-rasen, d.v.s.  ”Swedish Red Breed” eller om man så vill ”Scandinavian Red Breed”.

Oavsett om man med SRB syftar på ”Swedish” eller på ”Scandinavian” så är hemsidan tänkt som en informationsplats för SRB-vänner över hela världen. En historisk översikt, lättillgänglig information om aktuella svenska SRB-tjurar, möjlighet till enkel sökning av de bästa röda tjurarna i olika länder samt en länksamling till i första hand andra ayrshirebaserade röda raser över hela världen.

 

Denna hemsida administreras f.n. av Per E. Falk i Sverige och Elisabeth Avendaño i Argentina. Per är utbildad Lantmästare och har arbetat många år såväl praktiskt som teoretiskt med SRB – praktiskt som ladugårdsförman, bl a vid Lantbruksuniversitetet, och teoretiskt med bl a egen mångårig forskning och som debattör inom svensk lantbrukspress.

 

Elisabeth är utvandrad svenska och bedriver sedan många år framgångsrik SRB-avel på familjens gård på Pampas i Argentina. Hon är VikingGenetics representant i Argentina, är en fantastisk SRB-entusiast och har ett brett internationellt kontaktnät med SRB-vänner över hela världen.

 

Har Du frågor? Saknar Du något på denna hemsida? Kontakta då någon av oss:

Frågor på svenska eller engelska: Frågor på spanska, svenska eller engelska:
Per E. Falk Elisabeth Avendaño
Kungsängens gård Haras Tres Coronas
S-753 23 Uppsala (6405) Treinta de Agosto
SWEDEN ARGENTINA
  Tel: 00 54 – (0) 2392- 471 468  
per.e.falk@scanred.se

 

elisabeth@avendano.info

 

 

 

© 2010 Per E. Falk, Uppsala, Sweden..
Sidan senast ändrad den 27 mars 2010.